Wat is een goeie kattenbak voor jouw kat?

Als je een huisdier hebt, dan weet je dat het zijn of haar behoefte doet. Afhankelijk van het dier gebeurt dat binnen of buiten. Zo doet een vogel dat keurig in zijn eigen kooi en een hond buiten als je hem uitlaat. Met een kat heb je de keuze. Een kat kan namelijk prima buiten zijn behoefte doen. Maar een kattenbak werkt ook heel goed. Het is fijn als jouw kat de keuze heeft, ook voor jouzelf trouwens. Wat zijn de voordelen van een kattenbak en waar moet je opletten bij het kopen ervan?

Weer of geen weer

Als het hondenweer is, stuur je je kat toch niet naar buiten? Het is fijn als het beestje met kou, harde wind of veel regen lekker binnen in jouw behaaglijke huis zijn behoefte kan doen. Daarnaast is een kattenbak een goed middel om de ontlasting van je huisdier in de gaten te houden. Buiten zie je daar immers niets van. Mocht jouw kat onverhoopt een keer ziek zijn, dan kan je dat wellicht ook aan zijn ontlasting aflezen. Ben je een paar dagen van huis en houd je je kat graag binnen? Dan is een kattenbak zelfs een must!

Ruimte

Het formaat van de kattenbak moet uiteraard passen bij de grootte van jouw kat. Het is niet fijn poepen in een klein huisje maar het beest heeft ook geen behoefte aan heel veel ruimte om zich heen. Koop dus een passend formaat bij de grootte van jouw kat. Koop voor een grote kat gewoon een grote kattenbak. En uiteraard houd je bij een jong katje rekening met de groei van het beestje.

Zelfreinigend of niet?

Het nadeel van een kattenbak is dat je hem zeer regelmatig moet schoonmaken. Kies daarom zeker ook voor kattenbakvulling die klontert: die schep je er namelijk heel makkelijk weer uit. Er zijn ook kattenbakken die zelfreinigend zijn: er zit bijvoorbeeld een zeef in waarmee je heel makkelijk de korrels scheidt van de keutels en alleen die laatste weggooit. De ongebruikte korrels hergebruik je. Dit scheelt echt werk. Geurabsorberende korrels zijn ook zeker aan te raden.

Kattenbak meubel

Een kattenbak is niet altijd een prettig gezicht. Vind jij dat ook? Dan is een kattenbak meubel een mooie oplossing. Een kattenbak meubel kan je zien als een kleine kast waarin je de kattenbak plaatst waardoor hij het grootste deel van de dag uit het zicht is. Leuk plantje erop, klaar!

Gerelateerde berichten