Huisdier ziek, geen geld voor de dierenarts: wat nu?

Stel dat je huisdier ziek wordt. Heb je dan genoeg geld achter de hand om met je dier naar de dierenarts te gaan voor een behandeling? Voor veel mensen geldt dat de factuur die zij na de behandeling ontvangen, een enorme last op hun schouders is. Iedereen die ooit met zijn of haar huisdier bij een dierenarts geweest is, weet dat je al snel honderden euro’s moet betalen. Je wilt je dier echter ook niet de zorg onthouden die het nodig heeft. Dat is precies de reden waarom een verzekering voor je huisdier interessant kan zijn. Wij laten je zien wat je van deze polis mag verwachten en hoe je hem vandaag nog kunt afsluiten. 

Een zorgverzekering voor je huisdier is de oplossing

Als mensen medische zorg nodig hebben, hoeven ze zich geen zorgen te maken over hoe ze de factuur gaan betalen. Dit wordt namelijk geregeld door je verzekeraar. Hiermee houden we de zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar. Heb je een kat, dan kun je ook een kattenverzekering Univé afsluiten. Dit is een zorgverzekering voor je kat waarmee je er zeker van kunt zijn dat je je kat de zorg kunt geven die het nodig heeft als hij ziek is. Je kunt dan gewoon een afspraak bij je eigen dierenarts plannen en je verzekeraar betaalt vervolgens het merendeel van de kosten van het consult, het onderzoek en de eventuele behandeling. Mocht het nodig zijn om een operatie uit te voeren, dan komen ook deze kosten voor het grootste deel voor rekening van je verzekeraar. Jij betaalt slechts twintig procent van de totale factuur. Dat betekent dus dat je dus wel tachtig procent korting krijgt.

Sluit voor al je dieren een aparte polis af

Een misverstand over de verzekering die je voor je huisdier afsluit, is dat je met een polis al je dieren kunt verzekeren. Dat is echter niet het geval. Heb je een kat die je al verzekerd hebt, maar je koopt ook nog een hond, dan moet je hier een speciale huisdierverzekering hond voor afsluiten. Je kunt per dier bepalen welk bedrag je wilt laten verzekeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen dat je een bedrag tot 2500 euro wilt laten dekken, je kunt dit ook verhogen tot 5000 euro. Let wel, de kosten voor een reguliere behandeling, bijvoorbeeld een vaccinatie, vallen niet onder je verzekering. Dit geldt ook voor de kosten die een castratie of een sterilisatie met zich meebrengen. Deze zorg wordt gezien als niet-noodzakelijk waardoor deze voor je eigen rekening komt. 

Je kunt je polis eenvoudig en snel online afsluiten 

Wil je graag voorkomen dat je je dier niet naar de dierenarts kunt brengen als hij ziek is omdat je het niet kunt betalen, sluit dan vandaag nog een huisdierverzekering af. Je kunt dit doen via de site van je verzekeraar. Sluit je meerdere polissen bij een partij af, dan kun je vaak profiteren van een mooie pakketkorting. Wij adviseren je om ook even te kijken naar de aanvullende dekkingen. Met deze pakketten kun je nog meer uit je verzekering halen. Misschien is beweegzorg iets voor je dier, of wil je gebitszorg toevoegen. Ben je van plan om je huisdier mee te nemen op vakantie? Kijk dan even of je ook baat kunt hebben bij de reisverzekering voor je dier. Hiermee kun je financiële hulp krijgen wanneer er tijdens jullie reis iets gebeurt. Op die manier ga je goed voorbereid op reis en kunnen jullie genieten van een heerlijke tijd. Regel je zaakjes vandaag nog zodat je veel problemen kunt voorkomen. 

Gerelateerde berichten